maanantai 29. joulukuuta 2014

Itse tehdyt riimut


Täytyy myöntää, että ennustusvälineet ovat lähinnä kuuluneet minun repertuaarissani sarjaan "hupijutut". Ainut asia, josta olen vuosien mittaan joka kerta ennustanut, on uudenvuoden tina. 

Mutta riimut ovat aina kiehtoneet minua ihan oikeastikin^^

Koska opiskelen puualaa, päätin tehdä riimut itselleni, ihan omin kätösin!
Puuna käytin ukkini mökiltä kaatamaa omenapuuta (en vieläkään tajua, miksi se rakas puu piti kaataa *jupinaa*), ja sahasin pyöreistä oksista sopivia rinkuloita.

 Riimut poltin opettajalta lainatulla... välineellä. En tiedä miksikä tuota pitää kutsua, kun ei opettajakaan tiennyt. Piirtopoltin?

Riimut ovat auttaneet minua jo nyt - ne ovat jopa vastanneet puolitiedostamatta esitettyihin kysymyksiini hyppäämällä riimupussista itsekseen lattialle - true story x) Ja olleet aivan oikeassa! 
Toki riimut ovat omaan elämään sovellettaessa melko monitulkinnallisia, mutta itselleni merkitykset valkenevat pienen miettimisen jälkeen melko helposti.

Ja toki riimuissa on vielä opettelemista - en todellakaan osaa ulkoa näiden nimiä vielä, saati sitten merkityksiä, varsinkin kun ne vaihtelevat hieman riippuen lähteestä.
Onneksi on koko elämä aikaa opetella!


Mietin, että kannattaisiko minun hommata myös Tarot-pakka vai jättää se suosiolla muille asiasta enemmän kiinnostuneille. Ennustaminen on minusta osittain jotenkin ahdistavaa :D En haluaisi tietää jos jokin onnettomuus minua kohtaa, ja en myöskään tahtoisi pettyä, mikäli ennustusväline lupailee suuria. 
Tosin, kuten tuossa äskenkin mainitsin - tulkintakysymyksiä! Sehän ei pelaa, joka pelkää.

Miten sinä ennustat mieluiten?

3 kommenttia:

 1. Puuh* Alkuperäinen kommenttini näyttää kadonneen bittiavaruuteen :s Eli, puiset riimut ovat kuulemma kivisiä riimuja autenttisemmat. Liittyen Yggdrasil/maailmanpuu-ajatukseen. Tiesi kertoa "poppanainen" jolta kesällä keskiaikatapahtumasta samankaltaiset kuin sinun tekemäsi puiset riimut ostin. Mene ja tiedä, mutta ovat mahdottoman sievät, ja kevyet kantaa mukana vyöllä :) Ajattelen tietenkin itsetehdyillä riimuilla olevan enempi voimaa kuin ostetuilla. Toiveena ja suunnitelmana itsellä olisikin kerätä omat kiviriimut itselleni merkityksellisiltä paikoilta. En sinällään usko riimujen kertovan suoraan tulevaa, ne ennemminkin johdattavat minut ajatusten ja asioiden äärelle, tiedäthän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, blogger taas temppuilee vissiin, mutta kiva että päätit kommentoida uudestaan :)

   Itse halusin ehdottomasti tehdä nämä puusta, kun minulla ei ole niin suurta yhteyden tunnetta kiviin.

   Hyvin sanottu tuo viimeinen virke! Itse tahdon ja aion myös käyttää niitä mieluumminkin neuvonantajana vaikeissa kysymyksissä liittyen nykyaikaan, kun tulevaisuuden ennustamiseen^^

   Mukavaa uutta vuotta!

   Poista
 2. Metsän lapsena kasvaneena käteeni ajautui pussi puisia riimuja vaikka kiviset riimut mielessäni kojulle suuntasinkin :) Naisella oli kaupan myös kivisiä riimuja samaa pientä korvausta vastaan, joten uskon hänen ajatustaan täysin siitä että nämä kyseiset puuriimut olivat juuri minun omani. Kiviset tahdon kuitenkin tehdä itse, mieleen tulee monen monta tärkeää hetkeä ja paikkaa elämäni varrella jotka tahdon muistaa ja tuntea riimuja käyttäessäni. Ne myös on helpompi toteuttaa ilman erityisiä työvälineitä, sivellin ja maali riittänee. Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta myös sinulle.

  VastaaPoista