torstai 4. syyskuuta 2014

Oman edun tavoittelusta

Tätä aihetta on tullut pohdittua moraalisessa mielessä siitä asti, kun polkuni löysin.

Olen kuullut wiccalaisia syytettävän siitä, että tässä ollaan olevinaan niin laupiaita, mutta kuitenkin magiaa käytellään surutta edistämään omia henkilökohtaisia pyrkimyksiä. Tehdään rahataikoja, loitsitaan itselle työpaikkoja, jne jne.


Tätä on vähän vaikea suomentaa, mutta magian käyttö on määritelty tynkänä seuraavasti: "causing change in conformity with will". Eli siis luoda muutosta tahdonvoiman avulla.

Tämä oman edun tavoittelu sisältyy oikeastaan myös Wiccan Redeen, jos tarkkoja ollaan:

"Tee mitä tahdot, kunhan et vahingoita"

Redellähän voi pyyhkiä pöytiä ihan mielinmäärin, kun moraalista puhutaan; 
Kun liiskaat hyttysen kuulaana kesäiltana, vahingoitat sitä! 
Kaikkihan mitä itse saavutat, on jollain tapaa joltakin toiselta pois!
Jne jne, jne.

Otetaan hupsu skenaario: Teet työpaikan saamisloitsun, saat sen. Työpaikka oli jonkun muunkin unelmapaikka, eikä hän saa sitä. Hän lakkaa yrittämästä, masentuu, alkoholisoituu, jne.
Oletko siis tällöin oikeastaan vahingoittanut?

Tuolla tavalla kun lähtisi pohtimaan joka kerta, ei varmasti tulisi tehtyä ikinä yhtään mitään :DJokainen harjoittaa tietynlaista magiaa, vaikka ei olisi wiccasta kuullutkaan. Sitä kutsutaan juurkin tahdonvoimaksi. 
Aivan samaa tahdonvoimaa käytetään magiaa harjoittaessa - wiccalla on siihen vain hieman erilaiset välineet, jotka edistävät sen kulkeutumista kohteeseensa.

Kaikki tavoittelevat myös omaa etuaan jollain tavalla. Ei sitä käy kieltäminen. Vaan onko se automaattisesti väärin?
On itsestään selvää, että kaikkien ihmisten tahtotilat menevät joskus "hieman" ristiin. Siksi onkin mietittävä, mitä tahtoo ja tarvitsee oikeasti, ja mitä ilmankin pärjäisi juuri nyt.

Itsekkyys on eri asia, kun se että edistää omia tavoitteitaan ja unelmiaan. Vai onko? Onko minkäänlaisen vallan, vaurauden ja materian tavoittelu oikein?
Jokaisen pitää miettiä se itse.

Mielestäni se, että käytät magiaa, sisältää aivan täydellisen vastuun sen mahdollisista seurauksista. Työpaikka voikin tuoda mukanaan stressaantuneen elämän, unelmien asunto voi osoittautua homeloukuksi, raha jonka saat voi tulla paikasta josta et todellakaan halunnut sen tulevan. Ja niin edelleen. Lyhytnäköisyys kostautuu näissä hommissa.

Jokainen varmasti myös ymmärtää, ette loitsu toimi, jos sellaista yrittää käyttää aivan jokaisen pikkuasian hoitamiseen.
Tuo "tee mitä tahdot" tarkoittaa oman tulkintani mukaan juuri sitä - tee ja toivo sellaista, jolla on sinulle oikeasti merkitystä, ja kanna vastuu siitä. Se universumi/elämänvoima/jumaluus, miksi sitä haluaa kukin kutsua, yhdistyy siihen kokonaisuuteen ja tahtotilaan, ei mihinkään sen vähempään.

Lisäksi tietysti noidan velvollisuus ON myös auttaa muita, psyykkisesti ja fyysisesti, niin paljon kun kykenee. Mutta olen myös sitä mieltä, että auttamalla välillä itseäsi autat muitakin. 


Uskon myös, että jos jotakin asiaa ei ole tarkoitettu tapahtuvaksi, se ei silloin tapahdu. Et voi muuttaa tietynlaisia pääsuuntia omalla tahdollasi, vaikka voitkin punoa kokonaisuuteen omia verkkojasi (huoh, tuokin kuulostaisi englanniksi niin paljon selvemmältä :p) 
Itsekkäät ja ahneet pyrkimykset myös maksavat itsensä takaisin, Karma pitää siitä huolen ^^ 

Olen sitä mieltä, että kunhan ei pyri tietoisesti vahingoittamaan tai hallitsemaan toisia, magiaa voi aivan hyvin käyttää tuntematta siitä minkäänlaista syyllisyyttä ^^
Jos pyrkimyksesi ovat hyviä, rakastat itseäsi ja muita, se ei tällöin voi merkityksellisesti aiheuttaa harmia muille :)

Mitä mieltä sinä olet?

☽❍☾

 Kuvat on otettu Hämeen Keskiaikamarkkinoilla :)

2 kommenttia: